Bang voor naalden?

Over Mijzelf

Alies TroostIn het Diaconessenhuis in Meppel heb ik in 1987 mijn opleiding verpleegkunde-A afgerond. Daarna heb ik ervaring opgedaan in dit ziekenhuis en later in de thuiszorg. Tussen mijn tijd in het ziekenhuis en de thuiszorg heb ik Europese Studies gedaan aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna heb ik verschillende banen gehad in de zakelijke dienstverlening.

In 1998 ben ik begonnen met de opleiding voor Traditional Chinese Medicine (TCM) aan The Anglo-Dutch (Institute for Oriental Medicine) in Overveen. Deze opleiding heb ik afgerond in 2001 waarna ik mijn praktijk heb gestart.

Later heb ik mij gespecialiseerd in Japanse vormen van acupunctuur. Gedurende 2004 en 2005 heb ik een opleiding gedaan in Toyohari (meridiaantherapie). Daarna heb ik in 2006 een opleiding gedaan in Shonishin (kinderacupunctuur) en in 2007 in Manaka (de Vijf Elementen-theorie). In 2008 heb ik een cursus Ooracupunctuur (de Franse acupunctuurmethode volgens Nogier) gevolgd. Verder blijf ik jaarlijks cursussen volgen onder meer in het kader van nascholing.