Behandeling

Tijdens het eerste consult doen we de intake. Je krijgt uitgebreid de gelegenheid om te vertellen over je klacht. Daarnaast vraag ik een aantal dingen die van belang zijn om een compleet beeld te krijgen.

Ik kijk niet alleen naar je directe klachten maar ook naar zaken als slapen, spijsvertering en leefgewoonten. Ook doe ik onderzoek door je pols te voelen. Op basis van al deze gegevens maak ik een behandelplan en ga ik aan de slag. Je krijgt tijdens het eerste consult meteen je eerste acupunctuurbehandeling.

Vervolgconsult

Tijdens vervolgconsulten bespreken we kort wat het effect van de vorige behandeling was. Ik voel weer je pols en beoordeel dan of het behandelplan moet worden aangepast of niet. Daarna krijg je weer een acupunctuurbehandeling. Een consult duurt 45 minuten. Vaak zie je al na één of een paar behandelingen resultaat.

behandelkamer

Over acupunctuur

Acupunctuur is vrijwel pijnloos, al kan het aanprikken van een punt even gevoelig zijn op het moment dat het naaldje door de huid gaat (vergelijkbaar met een speldenprikje). Sommige mensen ervaren een tintelend of zwaar gevoel. Behandeling zonder naalden is ook mogelijk (onder andere bij kinderen of mensen die bang zijn voor naalden).
Lees meer over acupunctuur

Chinese kruiden

In aanvulling op de behandeling geef ik vaak advies over voeding, leefgewoonten en kan ik Chinese kruiden voorschrijven. Acupunctuur en Chinese kruiden versterken elkaar.
Lees meer over Chinese kruiden